Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Πρόωρη εκσπερμάτιση και περιτομή

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα κοινό πρόβλημα το οποίο και αντιμετωπίζουν πολλοί άντρες.
Μία από τις αιτίες που προκαλούν την πρόωρη εκσπερμάτιση είναι η υπερευαισθησία που υπάρχει στο πέος κυρίως στην περιοχή της βαλάνου και της ακροποσθίας.
Όταν ο άντρας υποστεί την περιτομή τότε πολλές από τις νευρικές απολήξεις αφαιρούνται με την αφαίρεση της ακροποσθίας.

Το γεγονός αυτό μειώνει την ευαισθησία γι' αυτό και θα μπορούσε να αποτελεί μια λύση για εκείνους τους άνδρες που παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία στην περιοχή. Παρόλα αυτά  δεν αυξάνεται απαραίτητα και ο χρόνος που θα χρειαζόταν για να την εκσπερμάτιση.

Οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στο χρόνο εκσπερμάτισης ανάμεσα στους άντρες με περιτομή κι εκείνους που δεν έχουν υποβληθεί σε περιτομή.

Από τους 255 άνδρες που έλαβαν μέρος στη μελέτη το 20 τοις εκατό απάντησε ότι το επίπεδο της σεξουαλικής τους ικανοποίησης  μειώθηκε μετά την περιτομή, σε σύγκριση με το 6 τοις εκατό που το επίπεδο αυξήθηκε ενώ το υπόλοιπο 74 τοις εκατό δεν ανέφερε κάποια ιδιαίτερη μεταβολή. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κάποιες μελέτες που αναφέρουν τη σταδιακή βελτίωση ή και τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης μετά την περιτομή αλλά σε βάθος χρόνου.

Πάντως θα πρέπει να εξαντλούνται όλες οι άλλες μεθόδοι θεραπείας πριν καταφύγει κάποιος στην περιτομή.

Διαβάστε για τη φίμωση αναλυτικότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: