Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καρκίνος του πέους και φίμωση

Ο καρκίνος του πέους αρχίζει συνήθως ως μικρή και ανώδυνη βλάβη η οποία με την πάροδο του χρόνου αυξάνει σε μέγεθος. Συχνές εντοπίσεις του πεϊκού καρκίνου είναι η ακροποσθία και η βάλανος. Οι ασθενείς επισκέπτονται τον ιατρό συνήθως με αρκετή καθυστέρηση καθώς είτε ντρέπονται είτε φοβούνται. Η διάγνωση τίθεται με την κλινική εξέταση και τη βιοψία της ύποπτης περιοχής.

Έχει αναγνωριστεί η σημασία της παρουσίας προ-καρκινικών καταστάσεων, όπως η ξηρωτική βαλανίτιδα, η λευκοπλακία, η ερυθροπλακία του Queyrat, η νόσος του Bowenγιγαντιαίο κονδύλωμα ή όγκος των Buscke-Lowenstein και άλλα.

Ενοχοποιείται επίσης για την εμφάνιση καρκινωμάτων στο πέος η φίμωση, η οποία οδηγεί στην παραμονή του σμήγματος επί μακρόν στην περιοχή, το οποίο με τον χρόνιο ερεθισμό που προκαλεί, συμβάλλει στην εμφάνιση καρκινώματος , ενώ ενοχοποιούνται επίσης η κακή υγιεινή της περιοχής, το κάπνισμα και η λοίμωξη με ιούς που δημιουργούν κονδυλώματα (human papillo ma virus, HPV), φωτογραφίες κονδυλωμάτων.

Καρκίνος πέους και χειρουργική αποκατάσταση.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμφανίζεται πάνω απο ουλώδη ιστό στην ακροπόσθια, η λευκοπλακία;

Ανώνυμος είπε...

Η λευκοπλακία είναι ένας ειδικός ιατρικός όρος , άλλο να εμφανισθούν κατά τόπους μικρές λευκές περιοχές σαν εξανθήματα που φεύγουν και άλλο η λευκοπλακία.Στο ερώτημά σας η απάντηση είναι πως ναι θα μπορούσε.