Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Περιτομή

Η ανδρική περιτομή ορίζεται ως η αφαίρεση του μπροστινού τμήματος του δέρματος του πέους που ονομάζεται ακροποσθία. Η διεθνής ονομασία της περιτομής , “circumcision” προέρχεται από τη Λατινική λέξη “circum” , που σημαίνει (κυκλικά) καθώς και από τη λέξη “caedere” , που σημαίνει “να κόψεις”.Οι πρώτες εικόνες που αποτυπώνεται η περιτομή ευρέθησαν σε Αιγυπτιακούς τύμβους.

Με βάση τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO) το 30% των ανδρών έχουν υποσθεί την περιτομή εκ των οποίων το 68% είναι Μουσουλμάνοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας,ειμαι 14 ετων κ παρατηρω πως κατα την διαρκεια της στυσης η βαλανος δεν ειναι δυνατο να αποκαλυφθει κ δημιουργει ενα τριγωνικο σχημα.Επισης μερικες φορες οταν την ακουμπαω νιωθω ενα ελαφρυ πονο.Τι να κανω?

tasos είπε...

xeirourgio k egw afto ekana eimai 16 xronon re pigene nosokomio k tha se ftiaksoun!Dn einai kati tromero exei arketo pono meta to xeirourgio alla entaxi pernaei :)

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Λόγω ηλικίας το δέρμα είναι ανελαστικό χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει φίμωση ή ένας βραχύς χαλινος. Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τους γονείς μας και αυτοί θα πράξουν ανάλογα προς τον ειδικό ιατρό