Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Περιτομή και κονδυλώματα



Γράφει ο  Dr. Πέτρος Δ. Θάνος ,Χειρουργός Ουρολόγος , Ανδρολόγος

Η περιτομή μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης των κονδυλωμάτων , του ιού human papilloma virus (HPV) , δείτε φωτογραφίες κονδυλωμάτων , και μειώνει επίσης και την πιθανότητα μετάδοσης στους ερωτικούς συντρόφους όπως διαπίστωσαν σε μία μελέτη τους οι Nielson CM, Schiaffino MK, Dunne EF, Salemi JL, Giuliano AR. (Oregon Health and Science University, Portland, USA).

Οι συγκεκριμένοι ιατροί εξέτασαν 463 άνδρες κλινικά σε 6 μη γενετικές περιοχές και μελέτησαν το δείγμα σπέρματος αυτών για 37 τύπους του ιού των κονδυλωμάτων HPV. Οι συγκεκριμένοι άνδρες επελέγησαν με κριτήρια όπως αν είχαν σεξουαλική επαφή με γυναίκα τον τελευταίο χρόνο ,δεν υπήρχε ιστορικό κονδυλωμάτων ή καρκινωμάτων πέους και πρωκτού καθώς επίσης και χωρίς καμία άλλη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα προσωπικό ερωτηματολόγιο ,ενώ το θέμα της περιτομής τους μελετήθηκε από τους ειδικούς κλινικούς ιατρούς.Τα στατιστικά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό την αξιολόγηση της σχέσης που έχει η περιτομή με τον ιό των κονδυλωμάτων HPV από τις ανάλογες περιοχές που αναφέρθηκαν παραπάνω και από το δείγμα σπέρματος του κάθε άνδρα.
Τα αποτελέσματα κατέδειξαν πως η  περιτομή μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης των κονδυλωμάτων , του ιού human papilloma virus (HPV) , δείτε φωτογραφίες κονδυλωμάτων.

Ίσως σας ενδιαφέρει Φίμωση πέους,βραχύς χαλινός,αποκατάσταση και κόστος

Τον ιατρό μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης κατόπιν ραντεβού.Το ιατρείο του κ. Θάνου βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Ο χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος , φιλικός και ανθρώπινος. Στο εξεταστήριο του ιατρείου μπορούν να διενεργηθούν επιπλέον μικροεπεμβάσεις και λοιπές εξετάσεις.

Γραμματειακή υποστήριξη από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:00 με 21:00 
Στοιχεία επικοινωνίας : 2310278229 , 6976673977

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με ποια μέθοδο προτείνεται αν δεν υπάρχει φίμωση την αποκατάσταση των κονδυλωμάτων ?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Στους άνδρες μπορεί να γίνει καταστροφή με κρυοπηξία , ηλεκτροδιαθερμία ή και με χρήση laser.Προτείνεται η χρήση των laser.

Δείτε επίσης στο http://www.uromed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=317:kondylomata&catid=68:iatriki-prosegisi&Itemid=167

Ανώνυμος είπε...

mporo na ergasto san mageiras an exo kondilomata;;