Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Περιτομή και σεξουαλική ζωή

Η σεξουαλική ζωή του άνδρα μετά την περιτομή έχει συζητηθεί πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλές μελέτες με σκοπό τη διερεύνηση του κατά πόσο η περιτομή έχει επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή του άνδρα ήτοι η στυτική λειτουργία , η πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση , η σεξουαλική ικανοποίηση ,η σεξουαλική αισθητικότητα και η ευαισθησία του πέους. Επίσης υπάρχουν πολλές μελέτες που διερευνούν αν και κατά πόσο υπάρχει επίδραση της περιτομής στον αυνανισμό του άνδρα ή σε κάποιες άλλες σεξουαλικές συνήθειες καθώς επίσης και στην εμπειρία που βιώνει μία γυναίκα ερχόμενη σε επαφή με άνδρα που έχει υποστεί περιτομή.

Οι απόψεις πάνω σε όλα τα παραπάνω θέματα είναι αντιφατικές και ίσως είναι λογικό αφού τα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με τον λόγο που κάποιος άνδρας κάνει περιτομή.

Έτσι , λοιπόν, κάθε μελέτη αφορά κάποιο δείγμα πληθυσμού και ανάλογα το πρόβλημα που υπάρχει πάνω στο θέμα της περιτομής όπως για παράδειγμα ένας ασθενής που πάσχει από φίμωση για μία 10ετία ή και πολύ λιγότερο , έχει και όλα τα συμπτώματα ενδεχομένως που αφορούν τη φίμωση , έτσι ,λοιπόν, είναι λογικό μετά την αποκατάσταση να βελτιωθεί η λειτουργικότητα από τη στιγμή που αποκαθίσταται μία παθολογική κατάσταση.
Δε μπορεί να υπάρχουν τα ίδια αποτελέσματα σε κάποιον που κάνει περιτομή μικρός για θρησκευτικούς λόγους ή για κάποιον άλλο λόγο. Επίσης η σεξουαλική ζωή και η στυτική λειτουργία του κάθε άνδρα διαφέρει όπως επίσης και η ψυχολογία του.
Η πρόταση που προκύπτει υπάγεται στα γενικότερα πλαίσια της ιατρικής που προτείνει την αποκατάσταση οποιασδήποτε παθολογικής κατάστασης στην προκειμένη της περιτομής επί φίμωσης του πέους.
Δείτε το πλήρες άρθρο στο , Περιτομή και σεξουαλική ζωή
Διαβάστε για τη φίμωση αναλυτικότερα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα προτείνατε την προληπτική περιτομή σαν μέρος της 'ρουτίνας' που ακολουθεί τη γένηση ενός αγοριού; Υπάρχουν οφέλη τα οποία να το δικαιολογούν; Πόσο γρήγορα θα επουλωνόταν ένα παιδί που υποβάλεται σε περιτομή σε μικρή ηλικια σε σύγκριση με ένα έφηβο με φίμωση πχ;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Όχι δεν θα το πρότεινα στα παιδιά εξ αρχής,αν στο μέλλον φανεί πως όντως υπάρχει φίμωση τότε ναι χρειάζεται περιτομή.Δείτε περισσότερα στο παρακάτω link.

http://www.uromed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=165&Itemid=136

Ανώνυμος είπε...

Geia sas tha ithela na rotiso meta apo poses meres i mines meta to xirirgio mpori kapios na exei sexaliki zoi h aunanismo?