Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ανατομία πέους


Το πέος χωρίζεται σε δύο μοίρες, την περινεϊκή (ρίζα του πέους) και την ελεύθερη μοίρα.
Η ρίζα του πέους βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ηβική σύμφυση και είναι καλυμμένη από τα ανατομικά μόρια του περινέου.
Η ελεύθερη μοίρα αποτελεί το τμήμα του πέους που προβάλλει μπροστά από την ηβική χώρα και αποτελείται από το σώμα και την βάλανο, τα οποία διαχωρίζονται με σαφές όριο που καλείται αυχένας του πέους.
Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του πέους αποτελούν τα δύο σηραγγώδη σώματά του, που περιέχουν το στυτικό ιστό.
Στη μεγαλύτερη έκταση του σώματος, μέχρι τη βάση του πέους, τα δύο σηραγγώδη σώματα του πέους είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους, ώστε να αποτελούν ένα σώμα με ένα ινώδες διάφραγμα, που τα διαχωρίζει σε δεξιό και αριστερό.
Στη βάση του πέους τα σηραγγώδη σώματα διαχωρίζονται και απομακρύνονται μεταξύ τους, σχηματίζοντας τα σκέλη των σηραγγωδών σωμάτων, που φέρονται στην κάτω επιφάνεια των ηβοϊσχιακών κλάδων, όπου προσφύονται στερεά και αποτελούν την ονομαζόμενη ρίζα του πέους.
Μέσα και κατά μήκος του σπογγιώδους σώματος της ουρήθρας πορεύεται η πεϊκή μοίρα της πρόσθιας ουρήθρας, η οποία περιβάλλεται από τον σπογγιώδη ιστό.
Από την εξωτερική πλευρά η βάση και το σώμα του πέους περιβάλλονται από δέρμα, το οποίο και ονομάζεται πόσθη 
Η πόσθη δημιουργεί προς τα εμπρός μία διπλή προσεκβολή η οποία και ονομάζεται ακροποσθία.Η ακροποσθία , άκρη δηλαδή της πόσθης καλύπτει τη βάλανο.(Δείτε επίσης Ακροποσθία , νεύρωση και αίσθηση)
Κάτω από το δέρμα υπάρχει ένα στρώμα χαλαρού συνδετικού ιστού το οποίο και ονομάζεται περιτονία Colles, η οποία και συνδέεται με ένα άλλο στρώμα ινώδους συνδετικού ιστού που καλύπτει εξωτερικά τα στοιχεία της βάσης και του σώματος του πέους η εν τω βάθει περιτονία του Buck.

Έτσι,λοιπόν, η πόσθη διολισθαίνει εύκολα προς τα επάνω και προς τα πίσω
 Anatomy of the Penis
Διαβάστε για τη φίμωση αναλυτικότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: