Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Διάφορες μορφές φίμωσης , συζήτηση


Τον ιατρό μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης κατόπιν ραντεβού.Το ιατρείο του κ. Θάνου βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Ο χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος , φιλικός και ανθρώπινος. Στο εξεταστήριο του ιατρείου μπορούν να διενεργηθούν επιπλέον μικροεπεμβάσεις και λοιπές εξετάσεις.

Στοιχεία επικοινωνίας : 2310278229 , 6976673977

199 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πονάει η περιτομή κατά την διάρκεια της επέμβασεις ή μετα?????

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν πονάει καθόλου !

Ανώνυμος είπε...

den ponaei!
alla protimaw na eimai mh peritomenos kai fisiologikos andras.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 15μισι χρονών και το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Έχω καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει με το πέος μου.
Όταν είναι χαλαρό «το κεφάλι» (η όπως αλλιώς λέγεται) βγαίνει έξω κανονικά. Όταν όμως το πέος μου είναι σε στύση δεν συμβαίνει το ιδιο. Πρεπει να καταβάλω προσπάθεια για να το βγάλω έξω και συνήθως η διαδικασία είναι επίπονη.

Είναι φίμωση η κάτι άλλο; Ότι και να είναι, ποιος είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του; Υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από χειρουργική επέμβαση ή λέιζερ;
Επίσης έχω ακούσει ότι με την περιτομή αφαιρούνται 4 πόντοι από το συνολικό μήκος του πέους. Είναι αλήθεια αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον υπάρχει φίμωση , η αντιμετώπιση είναι επεμβατική και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος καθότι αφαιρείται το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο (αφαιρείται δέρμα).

Ανώνυμος είπε...

eimai 27 exw fimwsi alla pote den mou prokalese kanena provlima stin sexoualiki m zwh.ton teleutaio kairo emfanizete entonh xirodermia sto simeio pou kaliptete to kefali me apotelesma na sxizete se ekeino to simeio..merikes fores kata tin sexoualiki epafi apeleutheronete to kefali kai mou prokalei mia mikrh enoxlisi ...profanws epidi einai poli euesthito...opote den xerw an thelw na kanw epemvasi gia na min exw auti tin enoxlisi monima...ti na kanw???

Ανώνυμος είπε...

file mou pigene na to dei ourologos kai tha sou pei autos ti prepei na kaneis. Kapoies fores ta problimata antimetopizontai me therapeutiki agogi kai kapoies alles me xeirourgiki epemvasi.

An thes ti simvouli mou min to afineis allo. Oti kai an ftaiei an to prolaveis apo noris mporei na glitoseis tin epemvasi.. kati ksero pou sto leo auto!

Ανώνυμος είπε...

Παιδια εχω ενα προβλημα. Βασικα δεν ξερω κατα ποσο ειναι προβλημα.
Η βαλανος μου ξεφλουδιζεται και οταν παω να κατεβασω το πετσακι κολλαει στην ακρη της βαλανου επειδη ειναι πολυ στεγνη και ξεφλουδισμενη. Πριν εναμιση μηνα δεν ειχα αυτο το προβλημα. Επεισης το πετσακι δεν ποναει οταν κατεβει τελειως. Απλος κολλαει λιγο πριν κατεβει και γι' αυτο τον λογο κατεβενει καπως δυσκολα.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας παιδια! πριν 2 μερες έκανα περιτομη γιατι δεν πηγαινε αλλο αυτη η κατασταση....δεν μπορουσα να κανω σεξ με τιποτα γιατι απο την φιμωση οταν βρισκομουν σε στυση δεν αντεχα με τιποτα τον πονο, με αποτελεσμα να το σκεφτομαι ολο και περισσοτερο για περιτομη αφου ετσι μου υπεδειξε ο ουρολογος << ειναι μονοδρομος η περιτομη>> μου ειπε και ετσι την εκανα. Με νυστερι μου το εκανε και με τοπικη αναισθησια.Το μονο που αισθανθηκα ηταν το τελευταιο ραμα γιατι περασε η αναισθησια και οι 3 ενεσεις ξυλοκαινης στην αρχη για να ξεκινησει την επεμβαση. στη συνεχεια πηρα ενα μισουλιτ για να περασουν οι ενοχλησεις απο τις ενεσεις και ΤΕΛΟΣ. Αυτο ήταν.. 12:45 μπηκα 13:40 βγηκα και 14:30 σαν να μην εκανα εγχειρηση. Βεβαια τα ραματα ακομα με ενοχλουν αλλα ειναι θεμα ημερων να πιασουν και να τελιωσει ενα μαρτυριο που το ειχα 1 χρονο περιπου...

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς είναι , εγώ έκανα με laser ούτε μισή ώρα , ούτε ενοχλήσεις τίποτα

Ανώνυμος είπε...

Και καλά, η τομή πως γίνεται, έτσι απλά κόβεται ? Αφού εκεί στην άκρη γεμάτο φλέβες είναι! Η κυκλοφορία του αίματος δεν καταστρέφεται ?

Ανώνυμος είπε...

Απ οτι καταλαβα πρεπει να εχεις καποια μορφη φιμωσης και αυτα που αναφερεις ακουγονται σαν βαλανοποσθικες συμφύσεις.Πηγαινε σε γιατρο οπωσδηποτε.Το πολυ να σου δωσει αγωγη με κρεμες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 22 ΕΤΩΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΑΝΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΦΙΜΩΣΗ? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΒΑΛΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΚΡΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ!? ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Η παραφίμωση είναι η κατάσταση κατά την οποία όταν υπάρχει φίμωση δηλαδή δεν κατεβαίνει το δέρμα , κατέβει το δέρμα κάτω από τη βάλανο και σφίγγει.

Αυτά που λέτε είναι φυσιολογικά εκτός όμως αν έχετε φίμωση δηλαδή το δέρμα δεν ανεβοκατεβαίνει ελεύθερα.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να το δείτε.

Ανώνυμος είπε...

Geia sas peidia..lipon...exo psiloagxothei gt dn ksero t akrivos ginete me t peos mou k sas parakalo voithiste...Apo panta eixa provlima ne t n katevaso t petsaki mou....fetos t pira apofasi n t kano (eimai 20 xronon) k siga siga katafera n t katevaso arketa oste n fenete oli i valanos...t thema einai oti diskoleuomai kathe fora k t peos mou miazei san tn eikona 5 i tn pro teleuatia....Diladi n men katevainei os ekei alla me diskolia....t n kano????
Pio kato dn t exo dokimasei n t pao...
epipleon i valanos mou einai fovera airethismeni pragma pou ofeilete sto oti tora vgike ekso...oute n tn akoumpiso dn mporo...Help me

Ανώνυμος είπε...

γεια σας.ειμαι 18 ετων και δεν εχω ακομα ερθει σε σεξουαλικη επαφη.ειναι αληθεια οτι κατα την πρωτη σεξουαλικη επαφη κοβεται η ακροποσθια?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Φυσικά και όχι !

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΕΙΜΑΙ 22 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟ 2 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΟΥΡΟΛΟΓΟ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΑ ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ...ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΑΛΙΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΣ Κ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ..ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ (ΟΧΙ ΛΕΙΖΕΡ). ΣΕ 3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ...ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ( ΕΝΑΜΙΣΗΣ ΜΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ)ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΥΣΗ ΠΑΝΤΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ''ΚΕΦΑΛΑΚΙ''...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΟ ΜΕ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΛΙΝΟ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ? Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΟΧΙ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΘΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Einai profanes oti iparxei probleima kai to pio pithanon einai pos einai fimosi(kai to leo apo prosopiki empiria).To kalitero pou exeis na kaneis einai na episkefteis ena ourologo o opoios tha mporesei sigoura na lisei to problima sou.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΡΙΤΟΜΗ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΗΖΕΙ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕ ΝΥΣΤΕΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

Paidia gia sas tha ithela na mathw an I fimosi epireazei to sex?.To profilaktiko mporei na me voithisi na min ponaw????

δημητρης είπε...

γεια σας και απο εμενα!!!ειμαι 17 χρονων και εχω το προβλημα στην 3 φοτογραφια!!!λεω να παω στο γιατρο αυτες της μερες και αν εχω οντος μεγαλο προβλημα να κανω επεμβαση μετα της πανεληνιες εξετασης!!!το προβλιμα μου ειναι σε ποσο καιρο θα μπορεσω να εχω παλι επαφες,και για ποσο καιρο θα ποναω :/

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Συνήθως μετά την επέμβση δεν παρατηρείται πόνος ίσως κάποιο τράβηγμα κατά τη φάση των στύσεων.Επαφές μετά τις 15 ημέρες από την επέμβαση.

δημητρης είπε...

ευχαριστο!!!πηγα σε γιατρο!!!μετα της πανελινιες θα κανω!!!

Ανώνυμος είπε...

Γειά χαρά. Είμαι 20 και διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια και βλέποντας και τις φωτογραφίες, μάλλον πάσχω από την περιβόητη φίμωση! Γιατρέ, κι εμένα εκτός στύσης αποκαλύπτεται άνετα η κεφαλή, κατά τη στύση όμως μου είναι δύσκολο.. Θέλω να μου πεις περίπου αν θα κοστίσει πολύ κι αν είναι η μόνη λύση (Δεν έχω κάνει σεξ ακόμα και αυτός είναι ο λόγος σε μεγάλο βαθμό.) Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

φιλαράκια εγώ εκανα περιτομη πριν μια εβδομαδα κ βαινω προς αναρρωση το μονο κουραστικο είναι οτι κατα τη βραδυνη στυση με τραβανε τα ραμματα κ πονναει λιγο κ βγαζει κ λιγο πυο.Ο γιατρος ανεφερε οτι στις 10 μερες θα κοψει τα ραμματα κ οτι επειδη ειχα βραχυ χαλυνο το πεος τωρα θα μακρυνει κατα 2-3 εκατοστα αληθεια ψεματα δεν ξεω ομως τωρα απο τα ραμματα μαλλον μικροτερο μου φαινεται

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έκανα με Laser , σουπερ , καμια σχέση βέβαια και σε αυτο μπαινουν ραμματα αλλα απορροφούνται από μόνα τους , το πέος δε μεγαλώνει φυσικά , καλή αναρρωση φίλε

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας!Το πρόβλημα μου εμένα είναι το εξής.Όταν το πέος μου είναι σε στύση το πετσάκι πηγαίνει κάτω ακριβώς από την βάλανο(όχι παρακάτω όμως) και με πονάει λιγάκι.Επίσης μετά την στύση το δέρμα δεν καλύβει όλη την βάλανο καλύπτει σχεδόν την μισή.Ελπίζω σε απάντηση σας!

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Θα πρέπει το δέρμα να ανεβοκατεβαίνει ελεύθερα , θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος δακτύλιος,δηλαδή μία μικρή στένωση που να σφίγγει λίγο.Δε νομίζω πως χρειάζεται να κάνετε στη φάση αυτή κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και από μένα! Εγώ είχα μυκητιασιακη βαλανοποσθιτιδα (τουλαχιστον ετσι διέγνωσε ο γιατρος) αλλά μετα από περίπου 2 βδομαδες μετα την θεραπεία (χάπια και κρεμες) η πόσθη "κολλάει" στη βάλανο και δεν κατεβαίνει εύκολα με αποτέλεσμα να δημιουργει σμήγμα και έναν ελαφρό στη περιοχή. Θα μπορούσα να πω ότι η κατάσταση είναι μια από τα ίδια αν και ηπιότερης μορφής πριν από την επίσκεψη στον γιατρό.
Παρακαλώ για τις πιθανές απαντήσεις σας σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

να ρωτήσω κάτι
α) αν γίνει εγχείρηση για φίμωση υπάρχει περίπτωση επανεμφάνισης της στο μέλλον?

β) ειναι φυσιολογικό το κεφάλι του πέους να μην αποκαλύπτεται ολόκληρο αν δεν βρίσκεται σε στυση ή δεν τραβάει κάποιος το πετσάκι?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ανώνυμος είπε...

Μόνο με την κλινικη εικόνα θα μπορούσε να υπάρξει κάποια γνώμη μάλλον δεν θα είναι κατι

Ανώνυμος είπε...

Επανεμφανισης όχι είναι αδύνατο , το δέρμα φυσικά και μπορει να μην κατεβαίνει όταν το πέος είναι χαλαρό

δημητρης είπε...

καλησπερα και παλι....πηγα σε εναν ακομα γιατρο για επιβαιβεοση....και τελικα ειχα κοντο χαλινο....εκανα αυτην τν μικρο επεμβαση σημερα το πρωι!!!ο γιατρος ηταν πολη καλος.....με καναν τοπικη ανεστισια και το μονο που ενιοσα ηταν το τσιμπιμα!!τωρα 15 μερες αναροση!!!

Ανώνυμος είπε...

φιλε σε δημοσιο νοσοκομειο ειναι δωρεαν αν κλεισεις ραντεβου με ουρολογο.ετσι τουλαχιστον εγινε με μενα,η διαδικασια ηταν ευκολη και ανωδυνη αλλα με νυστερι και οχι με lazer. σε παροτρυνω να πας το συντομοτερο γιατι δεν θα το ευχαριστηθεις αν κανεις σεξ και σε ποναει,τουλαχιστον ετσι εγινε με μενα και δεν το απολαμβανε και η κοπελα μου. θα νιωσεις αλλος ανθρωπος γιατι απλα δεν θα πονας.

Orfeus είπε...

Πόσο κοστίζει μια απλή περιτομή; Είμαι 15 χρονών και σήμερα κατάλαβα πως έχω φίμωση, αλλά δεν με ενοχλούσε ποτέ! Απλά όταν έχω στήσει το κεφάλι δεν βγαίνει έξω! Και θα ήθελα να κάνω περιτομή αλλά δεν γνωρίζω τιμές! Και δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην οικογένεια μου για αυτό το θέμα. Θα προτιμούσα να το πληρώσω και να το κάνω μόνος μου χωρίς να το γνωρίζουν!

Snare55 είπε...

geia sas exw kapies apories

Otan vriskome se stisi to kefali vgenei parapanw apo to miso eksw polu eukola prospathw na traviksw tin petsa pio katw alla katevenei elaxista kai xwris idietero pono.Einai fimosi auto?i me to kairo tha sinithisei kai tha katevenei.Eixa akousei oti prepei na travas tin petsa siga siga apo monos sou.Ginete auto i tha uparksi kapio provlima??Epeisi uparxei kapios tropos wste na travikso tin petsa pros ta katw?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Δεν έχετε κανένα πρόβλημα και δε νομίζω πως χρειάζεται να κανετε κάτι παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΥΠΝΩΤΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΑ?????

Ανώνυμος είπε...

Με τοπική αναισθησία , χωρίς να βλέπει ο ασθενής και χωρίς να πονάει.

Αεκαντάκης είπε...

Σας χαιρετω κύριε Θάνο έχω αγχωθεί πολύ τελευταία.Είμαι 15 χρονών πριν λιγο καιρό πρόσεξα ότι όταν αυνανίζομαι το ''πετσάκι'' κατεβαίνει λιγο πιο κάτω και φαίνεται η βάλανοσ περίπου το 1/4 της. Όμως φοβάμαι μην έχω φίμωση. Είναι φυσιολογικό να μήν φαίνεται ολόκληρη η βάλανος στην ηλικία μου;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ναι είναι φυσιολογικο ,και μάλλον δεν υπάρχει φιμωση , μην ανησυχειτε.

Αεκαντάκης είπε...

Ευτυχώς και είχα αγχωθεί πάρα πολύ δεν ξέρετε τι χαρά μου δίνετε!! Είστε ο καλύτερος κύριε Θάνο! xxxxxxx

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, εχω ενα πρόβλημα εδω και καιρό, ενω πεσμένο ανεβοκατεβαίνει το πετσάκι κανονικά όταν σηκώνεται με πονάει παρα πολύ όταν παω να κάνω σεξ, κατεβαίνει αλλά μετα απο πολύ ώρα και πολύ πόνο, εκτός αυτού ενω προσέχω πολυ την υγιεινή του πέους μου κάθε φορά απο κάτω απ το πετσάκι εχει μαζευτεί κάτι άσπρο σαν κρέμα που στεγνώνει και αν το τρίψω λίγο φεύγει αλλα μυρίζει άσχημα γενικά. τι πιστεύετε οτι είναι και τι με συμβουλεύετε να κάνω;
ευχαριστώ

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Είναι πολυ πιθανο να παρέχει η στενός δακτύλιος ή φιμωση , γι αυτό και προκαλείται η κατάσταση αυτή ειδικότερα στη φάση της στύσης. Καλό θα ήταν να σας έβλεπε ο γιατρός.

black_hole είπε...

Γεια σας,
πριν κάποιους μήνες είχα τραυματιστεί στον χαλινό και το είχα διορθώσει με μικροεπέμβαση.Από τότε και ύστερα(δεν ξέρω αν έχει σχέση), έχω δυσκολία στην αποκάλυψη της βαλάνου, ιδιαίτερα όταν είμαι σε στύση.Σε κάθε περίπτωση καταφέρνω και αποκαλύπτω εντελώς την βάλανο, αλλά το δέρμα συγκεντρώνεται σαν κολάρο κάτω από εκείνη με αποτέλεσμα να το νιώθω ότι με σφίγγει και η όλη περιοχή είναι σαν να μελανιάζει.Πρόκειται για φίμωση ή μπορώ να το αντιμετωπίσω με κάποια άλλη μέθοδο πλην της χειρουργικής?

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ολα καλα ολα ωραια... αλλα δεν απανταει κανεις στην ερωτηση κοστους... ποσο κανει με λειζερ ?
και ποσο χωρις?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Δείτε ενδεικτικά στο πιο κάτω link

http://phimosi.blogspot.gr/p/blog-page_6.html

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω Πετρο... :D

Archo PJ είπε...

Γεια σας παιδια ειμαι 15 χρονον και πριν απο 2 μερες αρρωστησα και στην περιοχη του "κεφαλιου" φαινεται σαν να πρηστηκε το δερμα αλλα η βαλανος κατεβαινει..Εχει καμια σχεση με την ιωση αυτο ή εμφανιστηκε φιμωση???Παρακαλω απαντηστε μου συντομα.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Μην ανησυχειτε δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο και προφανώς δεν έχετε φίμωση

Archo PJ είπε...

Ευχαριστω για την απαντηση σας και ανακουφιστηκα :)

Unknown είπε...

καλησπερα σας...ειμαι 17 χρονων δεν εχω μεχρι τωρα σεξουαλικες εμπειριες..εχω προσεξει οτι το "πετσακι" εμφανιζεται με ιδιαιτερη ευκολια οταν το πεος δεν ειναι σε στυση αλλα οταν ειναι σε στυση η βαλανος δεν αποκαλυπτεται ολοκληρη (φαινεται περιπου η μιση)...ειναι φυσιολογικο αυτο?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα , είναι φυσιολογικό.

Unknown είπε...

καλησπερα παιδια...με λενε χρηστο ειμαι 16 χρονων εχω ενα ανακαλυψει οτι εχω ενα προβλημα με το πεος μου...η βαλανος μου δεν βγαινει ποτε εξω ακομα και οταν ειναι σε στυση εχω προσπαθησει να αποκαλυψω τη βαλανο αλλα το πετσακι παει μεχρι τη μεση και ουτε...με ποναει παρα πολυ και ειδικα οταν ειναι σε στυση αν μπορειτε να βοηθησετε σας παρακαλω εχω ανγχωθει πολυ με αυτο και δεν ξερω τι να κανω δεν γνωριζω αν ειναι φιμωση και αν πρεπει να κανω επεμβαση

Unknown είπε...

καλησπερα σε ολους ειμαι 19 ετων και νομιζω εχω προβλημα με τη φιμωση και ειμαι λιγο τρομαγμενος δεν εχο σεξουαλικες εμπειριες μεχρι τωρα και φοβαμε λιγο τι θα γινει αν το κοριτσι μου θελει να προχωρισουμε εχω το προβλημα της εικονας 4 και 7 θα ηθελα μια συμβουλη και αν υπαρχει αλλη μεθοδος μη χειρουργικη και να μου εξηγησετε πως γινετε το λειζερ
ευχαριστω εκ τον προτερων

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Εφόσον υπαρχει φίμωση η αποκατάσταση ειναι μόνο επεμβατική δηλαδή γίνεται περιτομή . Αν θέλετε δείτε το video για laser εδώ http://phimosi.blogspot.gr/2011/02/laser-video.html?m=1

Unknown είπε...

egw einai na kanw autes tin meres dioti exw fimosi kai den esthanomai eleuthera! kai eimai angwmenos me autin tin epembasi..

Anonymous είπε...

Γιατρε εμενα το προβλημα μου ειναι σαν της φωτογραφιας 1 και της 6 το κεφαλι βγενει ολο εξω με μια σχετικη δυσκολια και εναν μικρο πονο αλλα και να θελω να το κρατισω δεν μπορω το πετσακι ανεβενει μονο του αν το αφισω! Προκειται για φιμωση ή βραχυ χαλινο;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Προφανώς υπαρχει δακτύλιος που σφίγγει δε χρειάζεται να κάνετε κατι

Anonymous είπε...

ναι αλλα με ενοχλει θα φυγει αυτο?

Anonymous είπε...

Επισης να πω οτι δεν εχω ερθει σε σεξουαλικη επαφη ακομη...

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Συνήθως χρησιμοποιούνται κάποιες αλοιφές οι οποίες βοηθάνε απο εκει και πέρα καλό θα ήταν να το έβλεπε ο γιατρός.

κ.κ είπε...

Γιατρέ η κατάσταση μου είναι ίδια με την τελευταία φοτο.Όμως όταν έρχομαι σε στύση το κεφάλι αποκαλύπτεται κανονικά από μόνο του.Πόνο βιώνω κάποιες φορές κατά την διάρκεια του στοματικού ερωτά

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Δε νομίζω πως υπαρχει κάποιο προβλημα

κ.κ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ

κ.κ είπε...

Οπότε το ότι όταν δεν υπάρχει στύση το κεφάλι είναι συνεχώς καλυμμένο δεν συνιστά ανησυχία;Σας ευχαριστώ πολύ να είστε καλά

AGNWSTOS είπε...

geia sas giatre..eimai 18 xronwn kai dn exw er8ei se seksoualikh epafh.. exw k egw nomizw provlima k me exei piasei agxos....otan dn vriskomai se stysh to petsaki katevainei aneta....otan pali eimai s stysh to petsaki paei peripou mexri ta misa efoson to exw traviksei egw...pio katw paei me dyskolia kai psilo ponaei...fovamai na to traviksw mexri katw...ti na kanw peite mou...einai fysiologiko h prepei na me dei giatros?? paizei rolo to oti den exw er8ei se seksoualikh epafh??

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Δε νομίζω πως υπαρχει προβλημα με τη χρήση σταδιακά το δέρμα θα αποκτήσει την ελαστικότητα του.

Kriss57 είπε...

Γεια σας...ειμαι 18 χρονων στα 19.!!Μεχρι στιγμης νομιζα πως δεν ειχα προμλημα ομως με αυτα που διαβασα εχω αρχισει να ανησυχω..!!Ενω οταν ειναι χαλαρο το πεος δεν εχω καποιο προβλημα ο βαλανος αποκαλυπτεται κανονικα οταν ειναι σε στυση αποκαλυπτεται μεχρι την μεση και εχω προσπαθησει να το παω πιο κατω αλλα αντε να εχει παει μεχρι να βγει ολος ο βαλανος αλλα με πολυ δυσκολια.!Δεν μπορω να πω ομως οτι νιωθω ιδιαιτερο πονο αλλα δεν θελω να προσπαθησω περισσοτερο μηπως προκαλεσω καποια βλαβη..!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ 16.5 CM ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΩΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΖΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΣΤΥΣΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΒΑΛΑΝΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΩ ΕΓΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕΜΕ ΠΑΡΑΚΛΩ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΕΟΣ ΜΟΥ

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Δεν υπαρχει κανένα προβλημα αυτα που λέτε ειναι όλα φυσιολογικά .

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ?ΠΩΣ ΕΞΗΓΞΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΙΚΑ ΖΑΡΩΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΣΤΥΣΗ ΤΡΑΒΙΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Έτσι είναι και έτσι γίνεται εκ φύσεως.

Ανώνυμος είπε...

το πεος μου ειναι σαν την εικονα 1 περιπου ειναι φιμωση αυτο γιατρε

Ανώνυμος είπε...

*ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ 1 ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ Η ΒΑΛΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΡΧΡΙ ΤΕΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα γιατρε θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι εχω ανχωθει παρα πολυ...ειμαι 18 χρονων πριν 1 χρονο[2] ειχα φιμωση και εκανα επεμβαση οχι περιτομη .τελικα τωρα μετα απο τοσο καιρο αφου ολο το κεφαλι γινετε ορατο η πετσα δεν κατεβενει κατω απο το κεφαλι αλλα μαζευετε ολοι εκει κ πιο κατω δημιουργειτε ενα πραγμα σαν αυτο στην εικονα 6 κανει ενα πραγμα διλαδη σαν δαχτυλιδι πιο κατω ομως..ειναι σοβαρο γιατρε?τι μπορω να κανω?ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω προβλημα στην ουρηση ουτε στην εξπερματωση..ολο το κεφαλι γινετε ορατο και σε στυση αλλα και σε μη απλως ι πετσα 'κολαει' κατω απο το κεφαλι και δεν κατεβενει ολη κατω και πιο κατω διμιουργειτε αυτο το δακτυλιδι σαν την εικονα 6!!!

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Αν κατεβαίνει το δέρμα ελεύθερα και φαίνεται η βάλανος λογικά είστε καλά , αν υπάρχει αυτός ο δακτύλιος αλλά δεν δημιουργεί πόνο τότε προς το παρόν μην κάνετε τίποτα, αν χειροτερέψει τότε να σας δει ένας Ουρολόγος.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω παρα πολυ γιατρε!!Απλος το θεμα ειναι οτι δεν κατεβενει πιο κατω γιατι νιοθο εναν πονο σαν τραβιγμα ..και εκεινο το σημειο του δακτυλιδιου ειναι ευαισθητο

Ανώνυμος είπε...

Και φοβαμαι μην εχω προβλημα με την σεξουαλικη επαφη..

Ανώνυμος είπε...

xairete kata tin paidiki m ilikia eixa fimosi alla molis tora to anakalipsa,k thelo na rotiso pleon vgainei kanonika to "kefali"alla exo braxy xalino,to oti eixa fimosi mporei akoma na uparxei kati epikindino i kati p prepei na koitakso,episis,i epemvasi me leizer ponaei gia ton xalino??euxaristw!

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Η φίμωση δεν επανέρχεται στα παιδια υπαρχει μία κατάσταση που ονομάζεται ψευδοφιμωση οποτε μην ανησυχειτε. Οσον αφορά τον χαλινός δείτε στο blog γίνονται πολλές αναφορές στο θέμα.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

paideia to thema mou einai oti to kefali dn bgainei eksw ti na kanw kai an to prospathw einai epodino ligaki ti na kanw ..?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ 19 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΟΣ ΜΟΥ:ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΑΛΑΣΗ Η ΒΑΛΑΝΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΝΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΣΤΥΣΗ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ 8/10 ΤΗΣ ΒΑΛΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ Η ΒΑΛΑΝΟΣ ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ (Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΕΤΣΙ)ΕΙΝΑΙ ΣΦΥΧΤΟΣ...ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΚΑΘΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΤΟΜΗ.ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΛΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΝΕΥΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ??ΕΠΊΣΗΣ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΣΤΥΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΕΟΣ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 4-5 ΛΕΠΤΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ....

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Αν υπάρχει ή όχι φίμωση είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει ο Ουρολόγος.Έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να σας δει ο γιατρός για να λυθοὐν αυτές οι απορίες.Αν υπάρχει φίμωση η αποκατάσταση είναι η περιτομή σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και η μερική περιτομή.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΛΙΓΕς ΜΙΚΡΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 6 ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΞΗΡΟΔΕΡΜΙΑ ΤΟΠΙΚΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Η ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑΤΡΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ναι θα μπορούσε δε νομίζω πως πρέπει να κάνετε άμεσα κάτι .

Ανώνυμος είπε...

giatre otan exw sthsh to kefali den vgainei... me sexoualiki praksi tha luthei to provlhma h oxi?

Thanasis είπε...

Όταν έχω στύση το πετσάκι μοιάζει όπως στις φωτογραφίες 5 και 6. Κατά την σεξουαλική πράξη δεν έχω κάποιο πόνο απλά δυσκολεύομαι να βάλω προφυλακτικό και ορισμένες φορές εμφανίζονται κάποιες εκδορές στο στέλεχος του πέους. Χρειάζεται επέμβαση;
Επίσης θέλω να ρωτήσω εάν μπορεί να γίνει μερική αφαίρεση δέρματος και όχι περιτομή;
Ευχαριστώ

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Είναι πολύ πιθανό να έχετε φίμωση , αν ο δακτύλιος (η συνένωση) είναι σχετικά χαμηλά τότε ειναι δύσκολη η μερική περιτομή οποτε και προτείνουμε την κλασική περιτομή .

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας γιατρε...καταρχην μπραβο σας για την πολυ καλη δουλεια που κανετε στο blog..ηθελα να σας ρωτησω.ειμαι 18 και νομιζω πως εχω φιμωση...οταν δεν ειμαι σε στυση ο βολανος αποκαλυπτεται πολυ ευκολα ενω οταν ειμαι σε στυση φαινεται ενα μικρο μερος και αμα το τραβηξω δεν καταφερνω καικατι ιδιαταιρο φαινετε περιπου το μισο και λιγοτερο μερος του κεφαλιου...εχω οντως φιμωση???και αν ναι πρεπει να κανω αωαγκαστικα επεμβαση...???

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Μπορεί να έχετε μπορεί και όχι διότι οταν το πεος ειναι χαλαρό κατεβαίνει εύκολα το δέρμα , οταν συμβαίνει αυτό μάλλον δεν υπαρχει φίμωση .

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστω πολυ γιατρε!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και από εμένα.Γιατρέ, αντιμέτωπισα ένα πρόβλημα πριν λίγο καιρό και δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε ειδικό.Το πέος σε κανονική θέση είναι ζαρωμένο και καλύπτεται η βάλανος.Σε στύση κάποιες φορές γινόταν σαν τη φωτό 1 και άνοιγαν μικρές πληγές αλλά δεν έδινα σημασία.Πριν από κανά 2μηνο όμως,κατά τη στύση έγινε σαν τη φωτό 2 και 3.Με στένευε πολύ και δεν ανέβαινε το δέρμα με τίποτα.Όταν τελικά ηρέμησα ξαναεπανήρθε στη θέση του.Όμως μετά,για 1 μήνα περίπου δεν μπορούσα να έχω στύση γιατί πόναγε πάρα πολύ.Όταν πήγαινε να μεγαλώσει το πέος έσφιγγε πολύ το δέρμα.Τι πιστεύετε ότι μπορεί να έχω?Στένωση δακτυλίου?Κοντό βραχινό? Ίσως κάποιας μορφής ελαφριά φίμωση? Τώρα είμαι πάλι καλά όπως πριν,<> μόνο του,αλλά δεν θέλω να το αφήσω έτσι. Περιμένω με αγωνία την απάντηση σας.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Νίκος

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Λέτε πως τώρα είναι καλά όπως ήταν.Αν δεν υπάρχει δακτύλιος που να σφίγγει ειδικά στη φάση της στύσης τότε ακόμα να μην κάνετε κάτι.Ίσως να δείτε μήπως ο χαλινός είναι κοντός,βραχύς και γι αυτό να συμβαίνουν αυτά.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας και απο εμενα.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης, σε μικρη ηλικια ειχα κανει επεμβαση για φιμωση τωρα μετα απο 15 χρονια δηλαδη στα 17 μου το πεος μου οταν προσπαθω να το κατεβασω γινεται σαν την εικονα 6 και φτανει σε αφτο το σημειο με μεγαλη! προσπαθεια... μπορειτε να μου πειτε τη ακριβως να κανω? *μπορει να μου ειχε γινει και μερικης-επεμβασης

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ναι θα μπορούσε να είχε γίνει μερική περιτομή.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη υπαρχη περιπτωση να εχει ξαναεμφανιστει?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Κατά την μερική περιτομή αφαιρείται τμήμα της ακροποσθιας δηλαδή του δέρματος που καλύπτει την βάλανο.Έται λοιπόν θα μπορούσε στο υπόλοιπο δέρμα να προϋπήρχε ή να δημιουργήθηκε εκ νέου το πρόβλημα αφού εξ αρχής δεν αφαιρέθηκε πλήρως το δέρμα.

Ανώνυμος είπε...

ναι γιατι το "πετσακι" εχει μια μαυρη γραμμη. Σας ευχαριστω και θα παω αποβδομαδα να το κοιταξω μιας και ολα ειναι κλειστα τωρα παντως μιας και εχω διαβασει τα παραπανω σχολια δεν το εχω παρει με φοβο ευχαριστω και παλυ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα γιατρε.θα ηθελα να ρωτησω..ατομα ,οπως,τις τελεφταιας φωτογραφιας,με το πετσακι να καλυπτει τη βαλανο,πως θα επρεπε να το αντιπετοπισουν?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Εφόσον ειναι η τελευταία φωτο και υπαρχει φίμωση τότε συνήθως γίνεται περιτομή.

Ανώνυμος είπε...

Για την τελευταια φωτογραφια η μονη λυση περιτομη ειναι?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα γιατρέ.
Το πρόβλημά μου είναι οτι όταν έχω στύση η εικόνα του πέους μου είναι όπως στη φωτογραφία 7.Δεν μπορώ να τραβήξω περισσότερο το πετσάκι.
Όταν δεν είμαι σε στύση μπορώ να το τραβήξω μέχρι πίσω χωρίς κανένα πρόβλημα.
Έχω φίμωση ή κάτι άλλο?Θεραπεύεται?Και αν ναι μόνο με χειρουργική επέμβαση η οποία κοστίζει πόσο περίπου?
Ευχαριστώ πολύ.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Το δέρμα πρέπει να ανεβοκατεβαινει ελεύθερα και οταν ειναι χαλαρό αλλά και σε στύση. Αν ύπάρχει δακτύλιος που σφίγγει τότε μπορεί να υπαρχει φίμωση και οι θεραπείες καθώς και κάποιες ενδεικτικές τιμές αναφέρονται εντός του blog.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι 16 χρονων και πριν περιπου δυο μηνες εκανα επεμβαση κυστοκυλης και χαληνου. Ο γιατρος μου δεν μου ανεφερε κατι για φιμωση αλλα δεν φαινεται καθολου το κεφαλι(του πεους) και μαλιστα ποναω οταν προσπαθω να κατεβασω το πετσακι. Το πεος μου
μοιαζει με την τελευταια φωτογραφια. Ειναι δυνατον ενας εμπειρος γιατρος να εκανε λαθος η δεν μου το ανεφερε γιατι
παιζει να φυγει με τη σεξουαλικη επαφη??
Παρακαλω απαντηστε μου για να δω αν πρεπει να κανω την περιτομη.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Αν υπάρχει δακτύλιος που σφίγγει και δεν έχει κατέβει ποτέ το δέρμα της ακροποσθίας από την παιδική ηλικία λόγω πόνου που προκύπτει από τον δακτύλιο-στένωση αυτού , τότε πιθανώς να υπάρχει φίμωση.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σασ ειμαι 16 χρονων και δεν ειχα ποτε καποια ερωτικη επαφη αλλα πιστευω ειμαι πολυ κοντα.Το πεος μου μοιαζει με αυτο της φωτογραφιας 9(της τελευταιας)..τ προβλημα αυτο ειναι φιμωση?Μπορω να εχω ερωτικη επαφη με αυτο το προβλημα η ειναι επικινδυνο?πρεπει να το πω στον πατερα μου ετσι ωστε να παω σε καποιον ουρολογο?σας παρακαλω απαντηστε γιατι με εχει φαει το αγχος!

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Διαβάσετε εντός του blog περί φίμωσης πεους στο πιο κάτω link

http://phimosi.blogspot.gr/2011/01/blog-post.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη για λογους υγειας και για αισθητικους βεβαια απο οτι καταλαβα ειναι απαραιτητη η επισκεψη σε εναν ουρολογο;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Αν σας ενδιαφέρει πριν από πολύ καιρό είχα γράψει ακριβώς για αυτό το θέμα στο Wikipedia , αν θέλετε δείτε το εδώ

http://el.m.wikipedia.org/wiki/Ουρολογία

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω..Ο πατερας μου ειπε να το πεδευσω λγ καθως ενας γιατρος οταν ειμουν μικρος μου το ειχε βγαλει εξω το ''κεφαλακι'' ποια η γνωμη σας?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Συμφωνώ μπορεί ακόμα να υπαρχει μια ανελαστικότητα του δέρματος που σταδιακά με τις στύσεις και το χρόνο να αποκτήσει την ελαστικότητα του , σε νεαρές ηλικίες αυτό ειναι συχνό.

Ανώνυμος είπε...

και εγω εχω αυτο το προβλημα και δεν ξερω πως να το ανιμετωπισω εσυ πως το αντιμετωπισες?

Ανώνυμος είπε...

γεια σας και γω ειμαι 15μιση χρονων και αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με τα παιδια παραπανω το πεος μου μοιαζει με την τελευταια εικονα τι με συμβουλευετε να κανω φοβαμαι να επισκευτω καποιον ειδικο μπορει αυτο να εχει επιδραση στην σεξουαλικη μου ζωη (δεν εχω βρεθει ακομα σε ερωτικη επαφη αλλα νομιζω πως ειναι η ωρα μου) παρακαλω απαντηστε μου γιατι καιγομαι οταν ημουν μικτος ενας γιατρος μου ειχε βγαλι εξω το κεφαλακι τι πρεπει να κανω απο πλευρα μου? σας παρακαλω απαντηστε μου καιγομαι

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου νομιζω οτι και εγω εχω το ιδιο προβλημα με σενα τελικα τι εγινε πως το αντιμετωπισες?ποσα εκατοστα ηταν το πεος σου οταν ειχες αυτο το προβλημα?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Εφόσον το δέρμα ανεβοκατεβαίνει ελεύθερα να μην ανησυχείτε

Ανώνυμος είπε...

ναι ομως δεν μπορω να δω το "κεφαλακι" βλεπω μονο τη πετσα μπορειτε να μου δωσετε καποιες πιο διευκρινιστικες συμβουλες?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Αν θέλετε ενημερωθείτε στο περί φίμωσης στο πιο κάτω link
http://phimosi.blogspot.gr/2011/01/blog-post.html?m=1

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Αυτές είναι εικόνες φίμωσης .Οταν υπαρχει φίμωση τότε θα πρέπει να αποκατασταθεί.

Ανώνυμος είπε...

ωραια σκευτομαι να το κανω κρυφα απο τους γονεις μου
μπορειτε να μου πειτε ποσο θα πρεπει να ειναι το πεος μου πριν την αποκατασταση?
το δικο μου σε στυση ειναι καπου στα 7 εκατοστα απο οτι θυμαμαι

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση και απο εμενα νομιζω πως εχω το προβλημα τις εικονας 6. Το πετσακι ανεβοκατεβενει σχετικα πανευκολα απλα σφυγγει ελαχιστα οταν ειναι κατω απο την κεφαλη χωρις να παρουσιαζεται πονος. Βεβαια οταν παραμεινει για καποια δευτερολεπτα κατω απο το κεφαλι το κεφαλι φουσκωνει σαν να πριζεται και δυσκολευομαι να το κλεισω. Χρειαζεται να κανω επεμβαση? Δεν εχω ερωτικη επαφη ακομα αλλα σε λιγες μερες θα γινει οποτε ευελπιστω σε μια απαντηση το συντομοτερο ευχαριστώ εκ των προτερων..

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Εφόσον δεν σφίγγει ιδιαίτερα και το δέρμα ανεβοκατεβαινει ελεύθερα δεν πιστεύω πως υπαρχει λόγος ανησυχίας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ γειά σας. Είμαι 18 ετών και έχω παρατηρήσει οτι μάλλον έχω φίμωση. Όταν το πέο μου δεν βρίσκεται σε στύση παρατηρώ οτι μπορώ να κατεβάσω την ακροποσθία αλλα το χαλινό είναι κοντό και απο ένα σημείο και μετά δεν επιτρέπει. Όταν το πέος μου βρίσκεται σε στύση βλέπω την βάλανο αλλα η ακροποσθία κατεβαίνει μέχρι το σημείο που φαρδαίνει η βάλανος. Δηλαδή σχεδόν καθόλου. Μου μοιάζει σαν στένωση της ακροποσθίας. Προβληματα στην ούρηση ή την εκσπερμάτιση δεν έχω, ούτε πόνους. Εσείς τι γνώμη έχετε;

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Θα μπορούσε να υπαρχει βραχύς χαλινός και όχι φίμωση , θα πρέπει να το δει ο γιατρός και να σας ενημερώσει.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε σας ευχαριστω πολυ που απαντησατε εχω παει σε γιατρο. Ειχα οντως βραχυ χαλινό μου τον αφαιρεσαι. Απο τοτε εχω κατεφερει να το κατεβαζω απλα υπαρχει αυτο το λιγο στενο δαχτυλιδι που σας προανεφερα. Θα εχω προβλημα κατι την σεξουαλκική επαφή? Ο γιατρός δεν το ειδε σε στυση γιαυτο ανησυχω λιγακι μου ειπε οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα με προφυλακτικο φυσικά.. Ισχυει?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Από τη στιγμή που αφαιρέθηκε ο χαλινός μπορεί σταδιακά να αποκατασταθεί και ο ήπιος δακτύλιος , κατά τα λοιπά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστω πολυ γιατρε με ξε αγχωσατε αρκετα μπορώ να πω. Δεν ειναι ακριβως ελευθερα αλλα δεν ειναι και δυσκολο και χωρις ιδιαιτερο πονο.
Απλα παρατηρω αυτη την στενωση και φοβαμαι πως δεν θα τα καταφερω :( Πρεπει να κατεβασω αυτο το πετσακι οταν βαλω το προφυλακτικο η δεν ειναι απαραιτητο να βγει το κεφαλι και να βγει αν θελει κατα την διησδηση?

Ανώνυμος είπε...

giatre eime 15 xronon kai to petsaki den katebeni kato exo fimosi;prepi na kano epembasi fobame na pao se giatro

Ανώνυμος είπε...

sas parakalo na apantisete kai alloi

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Οταν υπαρχει φίμωση η αποκατάσταση ειναι η περιτομή. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εντός του blog

Unknown είπε...

giatre eimai 17 alla to exw parathrhsei kairo twra to petsaki den anevenei kai den kalupti thn valano milame gia xronia!
boreite na mou peite ti einai akrivws kai an ginete kala?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Προφανώς έτσι είναι και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

γιατρε καλησπερα!!! οταν ειμαι σε στυση η βαλανος μερικες φορες φαινετε ολοκληρη μερικες φορες τραβαω το πετσακι εγω, δεν υπαρχει πονος φυσικα! οταν τελειωνει η στυση παλι εγω καταβαζω το πετσακι γιατι μενει πισω απ τον βαλανο χωρις παλι πονο! μεχρι στιγμη δεν υπαρχει προβλημα πανω στη σεξουαλικη επαφη, απλα καταβαζω εγω το πετσακι οταν τελειωνει η στυση για να καλυψω την βαλανο υπαρχει φιμωση εδω περα ?

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ καλησπέρα.
Δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω εαν έχω πρόβλημα ή όχι γιατί ποτέ δεν έχω ενημερωθεί σωστά..
Ζητώ τη βοήθειά σας και ίσως η απάντησή σας με οδηγήσει σε κάποιον ειδικό.
Το πρόβλημά μου είναι ότι η βάλανος κατα τη στύση αλλά και πριν εμφανίζεται όπως για παράδειγμα στην εικόνα 1 και 5. Δηλαδή η μισή.. χωρίς όμως να έχω πονέσει ποτέ μου όπως άλλοι κατα το τράβηγμα..
Αυτό σημαίνει πως μπορεί να έχω φίμωση ή απλά ότι με τον καιρό και με τη σεξουαλική επαφή θα κατέβει σε κανονική μορφή;
Ευχαριστώ και αναμένω την απάντησή σας..
Να είστε καλά.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Μπορεί να μοιάζει με τις εικόνες που λέτε όμως από τη στιγμή που το δέρμα κατεβαίνει ελεύθερα σημαίνει πως δεν σφίγγει άρα λογικά δεν υπαρχει φίμωση . Στη φίμωση το δέρμα είναι ανελαστικό πονάει και σφίγγει σε διάφορα σημεία λόγω του προβληματικού δέρματος και συνήθως ειδικά στην στυση , δεν κατεβαίνει .

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας είναι απολύτως σαφής.Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι τελευταίο..
Είναι φυσιολογικό δηλαδή να συμβαίνει κάτι τέτοιο και ότι κάποια στιγμή θα φανεί ολόκληρη η βάλανος;Ευχαριστώ..

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε ειμαι 17 χρονων,εχω ερθει ηδη σε σεξουαλικη επαφη αλλα με χρηση προφυλακτικου και κατα τη διαρκεια δεν αποκαλυπτοτανε ολοκληρο το ''κεφαλακι'' αλλα ενα μικρο μερος του παρ ολα αυτα δεν ειχα καμια ενοχληση (πχ πονος,τσουξιμο)οπως ειδα στα παραπανω σχολια.Τελος θελω να ρωτησω αν αυτο ειναι προβλημα δηλαδη χρειαζεται να παω σε καποιον γιατρο ή ειναι φυσιολογικο για την ηλικια μου να μην αποκαλυπτεται ολοκληρο??

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Εφόσον το δέρμα κατεβαίνει ελεύθερα τότε δεν υπαρχει προβλημα

Ανώνυμος είπε...

Κατεβαινει μονο μεχρι το κεφαλακι (σε στυση)αλλα μεχρι εκει το πετσακι δεν εχει κοπει ακομη αλλα δεν εχω δοκιμασει σεξουαλικη επαφη με το πετσακι να ειναι κατω απ το κεφαλακι γιατι ειναι σχετικα σφιχτο ειναι ανησυχητικο αυτο ή ειναι νορμαλ και το πετσακι θα υποχωρησει μονο του με τον καιρο?

Ανώνυμος είπε...

Οταν ειμαι σε στυση το κεφαλακι φενεται ολοκληρο οταν κατεβαζω το δερμα και χωρις να με ποναει καθολου απλα οταν τραβαω πιο κατω απ το κεφαλακι αρχιζει να με ποναει πολυ ελαχιστα δηλαδη νιωθω οτι θα μπορουσα και να το σπασω αλλα επειδη ειμαι τελειως απειρος απ το θεμα δε το ρισκαρω χωρις να μαθω καποια πραγματα απο ειδικους οπως και να χει ευχαριστω πολυ γιατρε με βοηθησατε πολυ,μου φυγε ενα αγχος πραγματικα να στε καλα

Ανώνυμος είπε...

οπως πχ στην προτελευταια εικονα

Ανώνυμος είπε...

λαθος οχι στη προτελευταια την ακριβως απο πανω

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε εμενα κατα τη διαρκεια της στυσης ισχυει η πρωτη εικονα κ αν επιχηρησω να κατεβασω το πετσακι μπορω μερικες φορες να το φτασω οπως γινεται και στην 6η εικονα χωρις καποιο πονο μεχρι εκει πιο κατω με ποναει και παλι ομως πολυ ελαχιστα.Τελος παντων οταν ειμαι σε πληρη στυση τις περισοτερες φορες κατεβαινει μεχρι τη βαλανο σχετικα ευκολα αλλα μενει εκει δηλαδη ναι μεν το κεφαλακι φενεται ολοκληρο αλλα δε μπορω να τραβηξω πιο κατω οχι λογο πονου αλλα επειδη δεν τραβιεται σαν να σφυνωνει ενα πραγμα.Αν ερθω σε επαφη και κατεβασω το δερμα να φενεται το κεφαλακι υπαρχει περιπτωση να σπασει ο χαλινος (το επιδιωκω)ή δεν γινεται κατα τη διαρκεια του σεξ και θα πρεπει να απευθυνθω σε καποιον ουρολογο για περισσοτερα?

Ανώνυμος είπε...

γιατρε καλημερα ή καλησπερα αναλογα την ωρα που βλεπεις αυτο το μυνημα.Ονομαζομαι Γιαννης (επωνυμο δε λεω για τυπικους λογους).Εγινα 18 χρονων πριμ ακριβως μια εβδομαδα και μπορω να πω δεν γνωριζα ΤΙΠΟΤΑ περι αυτου του θεματος.Για να καταλαβω αν εχω φυμωση θα πρεπει να νιωθω πονο οταν τραβαω το δερμα για να φανει το κεφαλακι και κατα τη διαρκεια του σεξ ή αν δε γινεται τιποτα απ τα 2 τοτε δεν υπαρχει προβλημα?Το πετσακι δεν εχει σπασει γιατι ολες τις φορες χρησιμοποιω προφυλακτικο και απ οτι καταλαβα ειναι σχετικα αδυνατον να σπασει με το προφυλακτικο.Κατα τη διαρκεια μπορω να τραβηξω να φανει το κεφαλακι αλλα μεχρι εκει πιο κατω δεν παει ειναι φυσιολογικο? Ευχαριστω για τη γνωμη σας εκ των πρωτερων γιατι ειμαι σεξουαλικα ενεργος απ τα 16 μου και πραγματικα δεν γνωριζα τιποτα για το θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατρε οταν δεν ειμαι σε στυση και τραβαω το πετσακι βγαινει κανονικα.οταν ειμαι σε στυση το μισο.εχω φιμωσει? δεν τραβιεται μεχρι κατω οταν ειμαι σε στυση εχω πολλη χοντρο βαλανο.με καποια αλοιγη θα κατεβαινει μονο του τη πρεπει να κανω?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Κάποια λιπαντική αλοιφή πχ βαζελίνη κτλ ίσως να βοηθήσει.

Ανώνυμος είπε...

μεχρι τωρα απλα δεν κατεβαζα το πετσακι διοτι οταν το εκανα αυτο εσφιγγε το πεος και προκαλουσε αφορητο πονο ,ενω οταν το πεος δεν βρισκοταν σε στυση κατεβαινε κανονικα.τι εχω γιατρε, τι να κανω ,και ποσο θα κοστισει???

Unknown είπε...

paideia thelw na kanw thn epembash alla fobamai poly para poly panei peite m :'(

Unknown είπε...

Οχι φιλε μου μονο κατι τσιμπιματακια μεχρι να σε πιασει η τοπικη αναισθησια και μετα δε νιωθεις τιπιτα. Εγω την εκανα πριν 1 μηνα και τωρα ολα πανε τελεια...

ανωνυμος είπε...

giatre parakalo thelw apantisi...eimai 18 etwn
kai apo tin paidiki mou ilikia otan exw stisi to kefalaki den vgenei eksw dioti me sfiggei arketa.... mono otan den einai se stisi vgenei efkola ....ti akrivos mporei na exw?...eiparxei lisi?

12345qwert είπε...

ειμαι 14.5 χρονων και το πεος μου ειναι 13 εκατοστα...το κεφαλακι δεν βγαινει καθολου εξω ουτε οταν ειναι σε χαλαρη σταση το πεος ουτε οταν ειναι σε στυση και οταν τραβα το δερμα προς τα κατω μεχρι ενα σημειο ποναει υπαρχει προβλημα?

Ανωνυμος2 είπε...

ειμαι 14,5 χρονων
το πεος μου ειναι πολυ μικρο, πραγματικα πολυ μικρο ακομα η ''πετσα'' στο ''κεφαλι'' ειναι κολημενη εκτος απο καποια σημεια..
δεν καταλαβαινω αν εχω φιμωση (και δεν εχω πολυκαταλαβει δηλαδη) το ''καλυπτρο'' καλυπτει το κεφαλι οταν ειναι χαλαρο... οταν αυνανιζομαι καποιες φορες γαργαλιεμαι τι πρεπει να κανω αρχικα για να γινει η εξπερματωση και να ξεκολησει η πετσι απο το κεφαλι ?

antonhs είπε...

το laser ποναει? το κανεις με ναρκοση?

Χ.Λ. είπε...

Γιατρέ καλημέρα κι από μένα.
Ο γυιός μου είναι 13,5 ετών κι απ' ό,τι κατάλαβα έχει βάλανο ερεθισμένη (πονάει όταν ακουμπάει πάνω της χαρτί υγείας για ν' αποστραγγίσει τα υγρά) ενώ αδυνατεί να την αποκαλύψει πέρα από ένα σημείο (πονάει). Ενώ κάνει τακτικά μπάνιο, σίγουρα δεν είναι επιμελής με την υγιεινή του πέους του. Ουρεί χωρίς να τραβάει πίσω το πετσάκι και στη συνέχεια διαμαρτύρεται που από το πέος του εξακολουθούν να στάζουν ούρα..
Απαιτείται επίσκεψη σε ουρολόγο, ή μήπως δερματολόγο;
Ή να προσπαθήσει πρώτα να ουρεί πιο σωστά (αποκαλύπτοντας την ουρήθρα) και πλένοντας το τμήμα της βαλάνου που αποκαλύπτεται προσπαθώντας κάθε φορά να να αποκαλύπτεται περισσότερο μέχρι να μπορέσει να αποκαλυφθεί πλήρως;
ευχαριστώ για τη φιλοξενία, εν αναμονή απάντησης, Χ.Λ.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Γεια σας , και τα δύο που σκέπτεστε είναι σωστά,δηλαδή μπορεί να αποκαλύπτει σταδιακά τη βάλανο έτσι ώστε στο τέλος να αποκτυθεί η ελαστικοτητα που πρεπει ή να επισκεφθείτε για έλεγχο και ενημέρωση τον Ουρολόγο, Δείτε επίσης και το Χρονολόγιο μας εδώ http://phimosi.blogspot.gr/p/blog-page_7.html

Unknown είπε...

γιατρε οταν το πεος μου ειναι σε χαλαρη κατασταση κατεβαζωντας το πετσακη
φενετε το κεφαλη με ευκολια,οταν ομως εχω στυση για να φανει το κεφαλη
πρπει να τραβηκσω το πετσακη και αυτο μια μικρη ενοχληση ειναι προβλημα αυτο?
ευχαριστω.

Ελενη είπε...

Γεια σας γιατρε ειμαι μητερα 15 χρονου αγοριου το παιδι μου προσπαθει να κατεβασει το πετσακι μεχρι κατω αλλα δεν μπορει το κατεβαζει μεχρι εκει που φενεται το κεφαλι ολοκληρο αλλα δεν μπορει πιο κατω γιατι ποναει αλλα μεχρι ολοκληρο το κεφαλι δεν ποναει ειναι καπιο προβλημα αυτο γιατρε θελω μια γρηγορη απαντηση αν γινεται ανησυχω για το παιδι μου!!

Apotheon είπε...

Γειά σας είμαι 17 χρόνον και θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με κάποια θέματα που αντιμετωπίζω με το πέος μου. Πρώτων το πετσακι μου πιάνει όλη την κεφαλή του πεους όταν δεν είμαι σε στυση. Δεύτερον όταν είμαι σε στυση το πετσακι κατεβαίνει μέχρι την μέση του κεφαλιού του πεους μου και άμα προσπαθήσω να το κατεβάσω πιο κάτω πονάει. Τρίτο και τελευταίο από την μέσα πλευρά από το πετσακι μου έχει πάνω σε κάποια σημεία ένα πράγμα σαν πατημένη πατάτα και δεν ξέρω τι είναι επίσης μυρίζει άσχημα. Περιμένω την απάντηση σας

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας!! Είμαι 15χρονων και τελευταία ανησυχώ πολύ για την υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος. Είμαι πρόθυμος να επισκεφτω ουρολογο όμως είμαι ανήλικος και δεν ξερω αν μπορω να τον επισκεφτω χωρις γονέα ή ενήλικο! Απαντήστε μου άμα μπορω plsss ρε παιδια

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας!! Είμαι 15χρονων και τελευταία ανησυχώ πολύ για την υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος. Είμαι πρόθυμος να επισκεφτω ουρολογο όμως είμαι ανήλικος και δεν ξερω αν μπορω να τον επισκεφτω χωρις γονέα ή ενήλικο! Απαντήστε μου άμα μπορω plsss ρε παιδια

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας! Είμαι 15 χρονων και τελευταια ανησυχω πολύ για την υγεία του αναπαραγωγικού μου συστήματος. Θέλω να επισκεφτω γιατρο μόνος μου. Όμως δεν ξερω άμα ο γιατρός δέχεται να σε εξετάσει άμα είσαι ανηλικος χωρις συνοδεία ενήλικου. Απαντήστε μου σας παρακαλώ άμα μπορω να τον επισκεφτω μόνος μου. Σας ευχαριστώ !

Ανώνυμος είπε...

οταν το πετσακι ειναι ενωμενο με την βαλανο τι ειναι.

Unknown είπε...

eimai 18 kai to petsaki katevainei olo kato an thelo efkola to kano me to xeri ala as poume otan den to akoumpa katholou olh h balanos einai kalymenh apo petsa [alla an thelo mporo na to katevaso me eykolia alla den kathetai ekei.... epishs eimai 18 kai den mporo na ekspermatoso bgazw mono diafanes ygro einai fysiologiko afto?

Ανώνυμος είπε...

έγω εχω ένα άλλο πρόβλημα
όταν παω να αυλανιστω με ποναει το κεφάλι μου;
γιατί;(το κεφάλι που είναι πάνω από τον λαιμό όχι το άλλο)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα .. εχω την εξης απορια-προβλημα , το πετσακι μου ειναι αρκετα μεγαλο , ειμαι 19 ετων και ενεργος σεξουαλικα .. δεν με ενοχλει το πετσακι ουτε οταν ειμαι σε στυση ουτε πουθενα .. απλος ειναι φυσιολογικο να μην μου εχει κοπει μεχρι τωρα? Υπαρχει πιθανοτητα να μην κοπει ποτε?

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Ο χαλινός στο πέος,το πετσάκι, είναι κάτι το τελείως φυσιολογικό για αυτό και υπάρχει.Σε πολλούς άντρες όμως το πετσάκι αυτό είναι κοντό, δηλαδή υπάρχει βραχύς χαλινός.Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη γιατρε τι θα μου προτεινατε να κανω? θα χρειστω καποια επεμβαση?

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας,είμαι ένα παιδί 15 χρονών και έχω καταλάβει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στο πέος μου όταν δεν είμαι σε στύση το πετσάκι κατεβαίνει περίπου μέχρι την μέση αλλά όταν είμαι σε στύση δεν κατεβαίνει καθόλου αν παώ να το κατεβάσω πονάει πολύ...τι να κάνω?

Unknown είπε...

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό ενώ είμαι 14 όταν το πέος είναι χαλαρό να αποκαλύπτεται το κεφαλάκι ενώ σε στύση να μην εμφανίζεται σχεδόν καθόλου. Επίσης με τσούζει το κεφαλάκι λίγο όταν το ακουμπάω είναι φυσιολογικό; Ευχαριστώ εκ των προταίρων!!!

Unknown είπε...

καλησπερα σας.. ειμαι 16 χρονων και οταν βρισκομαι σε στυση φενεται το πανω μερος της βαλανου κανονικα.. στην ακρη της ουρηθρας η οπως λεγεται τελος παντων εκεινη η τρυπουλα στην ακρη ελαχιστα πιο κατω φενεται λες και ειναι κολλημενο το πετσακι με την βαλανο.. ενα πραγμα σαν κλωστη λες και συνδεει αυτα τα 2 μεροι..δεν εχω προσπαθησει να κατεβασω πιο κατω το πετσακι γιατι φοβαμαι μην κανω κανα κακο και εχουμε αλλα μετα..αυτο ειναι φυσιολογικο και ας πουμε με τον καιρο θα φυγει;;η δεν ειναι τιποτα και απλα ειναι η ιδεα μου;; αλλα εγω ποτε μου δεν ειχα προβλημα με την φιμωση ουτε απο μικρη ηλικια.. εξαλλου και τοσο που φενεται η βαλανος και οταν κατεβαζω λιγο το πετσακι δεν με ενοχλει ουτε με σφιγγει το πετσακι το κεφαλακι να το πω..απλως ειναι αυτο το πραγμα και θελω να μαθω..

Ανώνυμος είπε...

Σε περιπτωσει που θελω να κοψω το πετσακι πρεπει να παω σε καποιον υδικο η μπορω και μονοσ μου ??

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Πιθανόν να είναι βραχύς χαλινός και το πρόβλημα να αποκατασταθεί εύκολα

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα γιατρέ.Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.Όταν το πέος μου είναι χαλαρό μπορώ και αποκαλύπτω κανονικά την βάλανο μέχρι το τέλος.Όταν είμαι σε στύση η βάλανος αποκαλύπτετε κανονικά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα όμως όταν συνεχίζω να το τραβάω ώστε να κατέβει εντελώς νιώθω ένα μικρό τράβηγμα στο πίσω μέρος (εκεί οπου ήταν το χαλινό,αλλά το έχω κοψει πρίν ένα χρόνο περίπου επειδη ήταν κοντό) .Μοιάζει λες και υπάρχει ένα άλλο χαλινό που δεν μου επιτρέπει να τραβίξω το δέρμα εντελώς κάτω.Επίσης στο δέρμα υπάρχει μια μικρή λευκή γραμμη .Ίσως όμως αυτό να είναι απλά στο μυαλό μου γιατι δεν είμαι 100% σίγουρος οτι με τραβάει εκεί.Ίσως να υπάρχει ένας μικρός στενός δακτύλιος . Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα στην ερωτική πράξη αλλά σας έστειλα την ερώτηση για να μου πείτε αν αυτό θεωρείτε ως πρόβλημα.Τέλος όταν είχα επισκεφτεί γιατρό για το χαλινό δεν είχε διαγνώσει φίμωση.Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...

Είναι πολύ πιθανό να έχει δημιουργηθεί ίνωση στην περιοχή αποκατάςταςης δηλαδή μία μικρή σκληρία. Αυτή η κατάσταση μπορεί να λειτουργεί σαν βραχύς χαλινός. Η αποκατάσταση είναι συνήθως απλή

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι η διαδικασία της αποκατάστασης;Αν δεν το πειράξω επανέρχετε μόνο του;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα γιατρε θέλω να ρωτησω κάποιες φορές ο βάλανος μοιάζει σαν να είναι αφυδατωμενος και δεν μπορώ να αποκάλυψη την βάλανο χωρίς να πονεσω.
Επίσης δυσκολευομαι να κάνω σεξ γτ όταν πάω να βάλω προφυλακτικό με πονάει ή βάλανος και συνήθως ή στύση δεν κρατάει πέφτει
Ενώ θέλω δεν μένει σταθερό πέφτει και πάλι από την αρχή να προσπαθώ.
Λέτε να φταίει το πετσακι?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα γιατρε. Έχω και εγώ πρόβλημα όταν το πέος δεν είναι σε στύση αποκαλύπτεται εύκολα ο βάλανος χωρίς πόνο,ομως όταν είναι σε στύση όταν πάω να το κατεβασω κατεβενει αλλά με πονάει και με τραβάει το πετσακι από πίσω τι πρέπει να κάνω;

Ανώνυμος είπε...

Φιλε λογικα φιμωση ειναι ειχα και εγω φιμωση εκανα περιτομη δεν πονουσε καθολου μονο οποτε ειχα στησει της πρωτες μερες γιατι τραβιωντουσαν τα ραμματα αλλα μετα δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτα εμενα δεν με ενοχλησε καθολου και αυτο με τα 4 εκκατοστα δεν ισχυει καθολου εγω δεν εχασα τιποτα... Ισα ισα μπορει και να παρεις ... Συμβουλεψου εναν γιατρο πρωτα συγκικριμενα ουρολογο απο καποιο νοσοκομειο και θα σου πει αν χρειαζεσαι... Και αν ναι θα σου εξηγηση αναλυτικα τι θα κανεις μετα την επεμβαση... Και εγω οταν ημουν 15μιση χρωνον εκανα την περιτομη.. Ειναι μιση ωρα δουλεια αν κανεις περιτομη σου ευχομαι καλη επυτιχια

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα γιατρε ειμαι 15 ετων. Οταν το πεος μου ειναι χαλαρο το πετσακι κατεβαινει με ευκολια αλλα οταν ειναι σε στυση κατεβαινει μεχρι τη μεση και οταν παω να το τραβηξω παρακατω ποναω και νοιωθω πως θα σκιστει. Εχω ακουσει πως τραβωντας κατω με λιγη βαζελινη με τον καιρο θα μαλακωσει και δεν θα υπαρχει προβλημα. Ισχυει αυτο? Αν ναι θα με βοηθησει ή εχω καποιο προβλημα που πρεπει να αντετωπιστει με τη βοηθεια καποιου ειδικου?

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα γιατρε η τοπικη αναισθησια που γινετε πριν γινει η οποιαδηποτε επεμβαση σε ποιο σημειο γινετε ακριβως;

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι 16 χρόνων και φοβάμαι μήπως εχω φίμωση. Όταν το πεος μου είναι χαλαρό το πετσακι κατεβαίνει με εύκολα αλλα Όταν ειναι σε στύση φαίνεται το 1/4 απο το "κεφαλακι" Όταν προσπαθώ να παω το πετσακι πιο κάτω πονάω. Θυμάμαι οτι μικρός στην ηλικαο 3-4 ειχα κάνει μια επέμβαση αλλα δεν θυμάμαι ακριβώς. Πρέπει να ανησυχώ ή Ειναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια εχω ενα προβλημα με το πεοσ μ δεν βγαινει καθολου εκσω το κεφαλακι και οταν προσπαθω να το βγαλω μου ποναει ο φλοιοσ απο πανω μπορειται να μου πειτε τι να κανω και αν χρειαζομαι περιτομη

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια εχω ενα προβλημα με το πεοσ μ δεν βγαινει καθολου εκσω ο βολανος και οταν προσπαθω να το βγαλω μου ποναει ο φλοιοσ απο πανω μπορειται να μου πειτε τι να κανω και αν χρειαζομαι καμια επεμβαση

Unknown είπε...

Για σας και απο μενα.
Έκανα επεμβάση χειρουργικη με ολική αναισθησία διήρκεσε 45 λεπτα.Μετά δεν πονάει αλλά το καταλαβενεις στην οταν έρχεται στύση λόγο των ραμματων υπάρχειε ένας άλφα πόνος αλλα οχι σαν πονοδοντο και άλλους πόνους με ένα παυσίπονο σε χαλαρώνει γρήγορα από θεμα πονου δεν υπάρχει θέμα. Εάν κόβει πόντους ακόμα δεν θα σας πω γιατι είναι στην τρίτη εμδομαδα αναρωσεις που δεν το καταλαβαίνω καθολου αλλα ο γιατρός μου είπε ένα μήνα σεξ απουσιας αλλα θας σας πω σε δύο εμδομαδες αλλα με την ερυνα που έκανα δεν σε επηρεάζει στο μέγεθος. Η άποψη μου είναι ότι έχει θέμα με το πέος μην το αφήνεται άλυτο πολυ καιρό γιατί περνάνε διάφορες παθήσεις του πεους αμα δεν ενδιαφερθείΕ άμεσα αργότερα θα σε ταλεποριση περισσότερο.
Από κόστος τι βλέπω λίγο υπερβολικό μπορούσαν να Για υτο το θέμα να είχαν καλύτερες τιμές δεν είναι πλαστική δεν μου αρεσε η μύτη μου και την άλλαξα εφδω παίζει θέμα πεουςπεουςειναι ενα πρόβλημα τον αντρών και πρέπει να είναι πιο ελαστικοί στις τιμές τους.
Τέλος ο κ.Θάνου Πέτρου διαβαζω αυτα που γραφει και εχω να πω έχει πολες γνώσεις και λύνει πολλές απορίες .

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά θέλω να ρωτήσω επειδή είναι πιθανό να κάνω σεξ πρώτη φορά σε λίγο καιρό και θέλω να είμαι σίγουρος,αν είναι κακό να έρθω σε σεξουαλική επαφή χωρίς να έχει βγει το κεφαλάκι ή αν μπορεί να προκληθεί κάποιος τραυματισμός πχ να κοπεί το πετσακι

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να καταθέσω τη δική μου εμπειρία. Υποβλήθηκα σε επέμβαση περιτομής πριν από δύο εβδομάδες. Θέλω να σας ρωτήσω αν επηρεάζεται το μέγεθος προς το κατώτερο. Δεν ξέρω αν είναι λόγω των ραμμάτων, αλλά βλέπω κάποια μικρή διαφορά προς τα κάτω και έχω αγχωθεί. Ευχαριστώ πολύ

Unknown είπε...

Ειμαι 15 ετων και το "κεφαλακι" δεν εχει βγει εξω
Δεν αισθανομαι καποια ενοχληση κατα την στηση η κατα τον αυνανισμο αλλα οταν προσπαθω να τραβηξω πισω το πετσακι κανει κατι σαν να διπλωνει (δεν διπλωνει ακριβως αλλα δεν μπορω να το εξηγησω) και επανω στο κεφαλακι ειναι κολλημενο ενα μερος απο το πετσακι (επεισης το πεος οταν δεν ειναι σε στηση περνει ενα ασπρο χρωμα) παρακαλω πολυ βοηθεια φοβαμαι να το πω στους γονεις μου γιατι θα φρικαρουν

Ανώνυμος είπε...

Eimai 14misi xronon to peos mou mporo na ton katevaso kai na fani to kaifalaki mono otsn einai ξekablomenos otan einai kablomenos mporo eos ena simio

Ανώνυμος είπε...

ειμαι 16 χρονων και ειμαι σεξουαλικα ενεργοσ...το προβλημα μου εχει ως εξης...οταν δεν εχω στυση το δερμα μπορει και ανεβοκατεβαινει κανονικα...αλλα και οταν εχω στυση το δερμα παλι ανεβοκαταιβαινει σε σημειο που ενω εχω στυση ανεβοκαταιβαζω το δερμα χωρις να με ποναει κανονικα...αυτο εχει σαν αποτελεσμα κατα τη διαρκεια της σεξουαλικης πραξης το δερμα μου να ειναι ελευθερο χωρις το πεος μου να εχει μια 'ακεραια' μορφη ετσι ωστε να υπαρχει τριβη και ετσι κατα τη διείσδυση δεν υπαρχει τοσο τριβη παρα μονο το εσωτερικο του πεους να τριβεται με το δερμα κι ετσι η συντροφος μου να μη νιωθει κατι το ιδιαιτερο..τι μπορει να γινει για να 'μην εχω τοσο πολυ δερμα' ειναι φυσιολογικο?να επισημανω πως δεν εχω κανει περιτομη και πως το πετσακι υπαρχει κανονικα απλα ειναι ελαστικο και δεν με ποναει καθολου

Ανώνυμος είπε...

Jerw ότι μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η κοπέλα μ θέλει να κάνουμε σεξ και δεν ξέρω άμα έχω φίμωση ή όχι από ότι κλτβεμω μάλλον έχω μήπως υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει ή με λόγια ή έστω σε ανάγκη να στείλω μια φωτό (ναι είμαι απελπισμενος\ξερω ακούγεται περίεργα)

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 15 χρονών κ το πεος μ ανοίγει μέχρι τη μέση περίπου είτε σε στύση είτε όχι καθώς υπάρχει μια 'κλοστουλα' που δεν επιτρέπει να το πάω πιο κάτω. Έχω πρόβλημα(αν ναι πως αντιμετωπίζετε) η Όχι για την ηλικία μ;;

Γιωργος είπε...

Γεια σας θα ηθελα να σας ρωτησω εχω ενα προβλημα τωρα εδω και 1 μερα το πετσακι δν ανεβαινει πανω παντως δν μ ενοχλει τ στο καλο εχει παθει.;

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα ! θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να ρωτησω κατι ,το προβλημα μου ειναι οτι το πετσακι δεν κατεβαινει τελειως κατω .Το πετσακι κατεβαινει μεχρι το σημειο μου αποκαλυπτεται ολο το 'κεφαλακι' και στην περιπτωση που ειναι χαλαρο αλλα και στην περιπτωση της στησης .Υπαρχει καποιο προβλημα ? μεχρι που πρεπει να κατεβαινει το πετσακι?
ευχαριστω πολυ !

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας.. ειμαι 17 χρονων αλλα οχι ακομα σεξουαλικα ενεργος με αλλο ατομο..οταν ειμαι σε συστη και αυνανιζομαι, τελειωνω γρηγορα δηλαδη αναμενα σε 1 λεπτο..εχω διαβασει οτι αυτο ειναι προωρη εκσπερματωση και ειναι κυριως ψυχολογικο και ισως νευροβιολογικο προβλημα.. εχω ακουσει πως μπορεις να περνεις βαθιες και χαλαρες ανασες και οτι μπορεις να σκεφτεσαι κατι αλλο εκεινη την στιγμη ωστε να μην αγχωνεσαι για να καθυστερησει η εκσπερματωση..αλλα εγω σκεφτομαι στο κοντινο μελλον αν βρεθω με καποια κοπελα αυτο θα δημιουργησει προβλημα στην μεταξυ μας σχεση..αλλα εγω τωρα μπορω να κανω κατι μονος ωστε να αυξηθει η ωρα;;δεν θελω να απευθυνθω σε ψυχολογο γιατι πιστευω επειδη δεν εχω βρεθει με γυναικα σεξουαλικα ακομα για αυτο εχω αυτο το θεμα και με τον καιρο και με την εμπειρια θα στρωσει.. επειτα διαβασα οτι υπαρχουν και καποια φαρμακα που μπορεις να παρεις ωστες να μεγαλωσει η διαρκεια αλλα 17 χρονων να παρω φαρμακα για αυτο μου ακουγεται καπως ακραιο..παντως πριν απο 4 μηνες περιπου ειχα κανει επεμβαση βραχυ χαλινου ισως η βαλανος ειναι ευαισθητη και για αυτο οδηγουμαι σε αυτο το προβλημα;;

Unknown είπε...

Γεια σας ειμαι 14 χρόνων...Θελω να πω κατι που με βασανίζει πολυ...Οταν εχω στυση το δερμα δεν παει προς τα κατω και ετσι το δερμα καλυπτει ολη την βαλανο...τι να κανω;Μπορει να μου πει καποιος τι να κανω;

Αετος είπε...

Κυριε Θανο θα ηθελα να ρωτησω κατι και σας παρακαλω απαντηστε μου ειναι πολυτιμη η βοηθεια σας. Ο
Δεν μπορω να αποκαλυψω την βαλανο ουτε οταν ειμαι σε στυση ουτε σε χαλαρωση. Τι ειναι αυτο και πως αντιμετωπιζεται. Ειμαι 16μισο χρονων.